Hur mycket tjänar en blockchain-utvecklare?

Även om blockkedjeteknik oftast förknippas med bank och finans, används den i ett stort antal branscher, från bilindustrin till hälsovård till gas och olja. Denna ökning av antagandet av blockkedjeteknik har gjort att blockkedjeutvecklare är mycket efterfrågade på arbetsmarknaden idag.

Som skickliga programmerare och kryptografer skapar Blockchain-utvecklare innovativa lösningar på utmanande problem; och de är i allmänhet några av de högst betalda programmerarna där ute. Men dessa löner varierar beroende på plats, erfarenhet, utbildning och kompetens. Här är en närmare titt på vad som påverkar en Blockchain-utvecklares lön.

Vad avgör en Blockchain-utvecklares lön?

Genomsnittlig årslön för en Blockchain-utvecklare i USA är 1 300 000 kr per år, enligt data från ZipRecruiter. Men erfarna Blockchain-utvecklare i vissa delar av landet tjänar nära 2 000 000 kr, och 22% av de tillfrågade rapporterade en lön som låg inom intervallet 1 200 000 kr till 1 350 000 kr. Så vad är det som påverkar detta intervall?

Plats

Ökningen av distansarbete har minskat effekten som din geografiska plats har på din lön. Detta är goda nyheter för alla som vill bo i en annan stat – eller till och med ett annat land – än där deras arbetsgivare finns. Och som Blockchain-utvecklare kan du i princip arbeta var som helst med en internetanslutning, så länge du uppfyller alla arbetsplatskrav som din arbetsgivare har.

Även om effekten är mindre än det en gång var, faktorer som levnadskostnader och konkurrens i området påverkar fortfarande lönerna. Till exempel, enligt ZipRecruiter, tjänar en Blockchain-utvecklare i New York en genomsnittlig lön på 1 410 000 kr per år, en i Kalifornien tjänar 1 360 000 kr per år och en i Arizona tjänar 1 250 000 kr.

Utbildning

Medan vissa arbetsgivare kräver minst en kandidatexamen för Blockchain-utvecklare, kommer du också att se jobbannonser utan utbildningskrav. Detta beror delvis på att teknikföretag flyttar bort från examenskrav, och det beror också på att du kan få de kunskaper och färdigheter du behöver för att bli en framgångsrik Blockchain-utvecklare på andra sätt än en formell examen.

Du kan lära dig specifika blockkedjefärdigheter genom professionell utvecklingsträning, som att ta onlinekurser. Och du kan utnyttja dessa färdigheter när du förhandlar om din lön. Om du är ny på arbetskraften är en praktikplats en annan möjlighet där du kan lära dig färdigheter på jobbet innan du ansöker till en heltidstjänst.

Men sedan formella examina fortfarande håller vikten på arbetsmarknaden, att ha en kan ge dig en konkurrensfördel under jobbsökandeprocessen och medan du förhandlar om din lön (åtminstone för ditt första jobb). Examina som är mest relevanta för blockchain-utveckling inkluderar datavetenskap och informationsteknologi, och andra relaterade discipliner, som datavetenskap och matematik, kan också förbereda dig för arbete inom detta område.

Medan det finns specifika grader inom blockkedjeutveckling, detta är ett relativt nytt område för universitet och högskolor över hela USA. Du är mer benägen att se specifika kurser i ämnen, som blockkedjeetik och kryptovalutor, såväl som utvecklarstartläger som erbjuds studenter.

Erfarenhet

Mängden tid du har arbetat inom ditt område är en av de största faktorerna som kommer att påverka din intjäningspotential, speciellt när du har arbetat på fältet under en lång tid. I de flesta fall, ju fler års erfarenhet du har, desto högre kommer din lön att bli.

Baserat på data från Glassdoor, nybörjarutvecklare, de med 1-3 års erfarenhet, tjäna en genomsnittlig lön på 960 000 kr. Utvecklare på mellannivå med 4-9 års erfarenhet faller inom intervallet 1 050 000 kr 1 100 00 kr. Och seniora utvecklare som har 10 eller fler års erfarenhet tjänar löner på 1 150 000 kr och över. Tänk på att seniora utvecklare kan arbeta i ledande befattningar och övervaka och leda utvecklare på junior- och mellannivå i flera projekt.

Om du ansöker om befattningar på nybörjarnivå och letar efter sätt att lägga till erfarenhet till ditt CV, är en praktikplats ett bra ställe att börja. Du kommer att få verklig erfarenhet samtidigt som du lär dig både hårda och mjuka färdigheter, och det är något du kommer att kunna lyfta fram under intervjuprocessen.

Teknik

Utöver din högskoleexamen och/eller otraditionella utbildning kan det hjälpa dig att höja din lön genom att hålla jämna steg med den ständigt utvecklande tekniken inom blockchain.

Programmerare måste ständigt investera i inlärningsfärdigheter som hjälper dem att utföra sitt jobb och förbli konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden när de söker efter en ny roll. Det här kan se ut som att ta en kurs för att lära sig ett nytt programmeringsspråk eller verktyg, delta i en relevant konferens eller till och med bara hålla dig uppdaterad om branschen via Twitter.

Specialitet

Som Blockchain-utvecklare kan du välja en specialitet inom ditt område att fokusera på, och att ha en specifik expertis kan ofta placera dig för att förhandla om en högre lön. Några specialiteter som Blockchain-utvecklare kan fokusera på inkluderar datastrukturer, blockchain-arkitektur, kryptografi, webbutveckling och smart kontraktsutveckling.

Hur man startar sin karriär för blockkedjeutvecklare

Om du funderar på att bli en blockkedjeutvecklare är ditt första steg att lära dig om hur blockkedjeteknologin fungerar och hur den används – vilket vi täcka i vår Introduktion till Blockchain och Crypto-kurs.

Då vill du bekanta dig med de programmeringsspråk som används för blockchain-utveckling, inklusive:

  • Pytonorm
  • Java
  • C++

Andra färdigheter som du sannolikt kommer att se listade i arbetsbeskrivningarna är Node.js, React.js och erfarenhet av DevOps-miljöer.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg