Fördelar och nackdelar med Kotlin Programspråk [Kotlin Programmering]

Med Kotlins framväxt har Android-utvecklingen varit mycket enklare jämfört med dagarna med Java. Programmerare älskar att använda Kotlin för att skapa fantastiska Android-applikationer för olika ändamål. Det var ett känt faktum att Java var lite svårt att bemästra, särskilt för nybörjare.

Med Kotlins ankomst var allt mycket enklare och produktivt jämfört med Java. Språket är lätt att förstå och underhålla, det finns färre chanser att göra fel på grund av enkelheten och den mindre inlärningskurvan, och många fler fördelar gjorde det perfekt för Android-utveckling. Men ändå är det inte det mest perfekta språket som finns. Med det sagt, idag ska vi ta en titt på fördelarna och nackdelarna med Kotlin.

Fördelar med Kotlin

Även om Kotlin är ganska nytt jämfört med programmeringsspråken som Java, har den en många fördelar jämfört med den traditionella Java Android-utvecklingen. I det här avsnittet kommer vi att diskutera dessa. Här är 5 fördelar med Kotlin.

1. Mindre inlärningskurva

Jämfört med sin föregångare Java är Kotlins inlärningskurva mycket mindre. Alla som har en grundläggande förståelse för programmering kan börja utveckla i Kotlin utan någon tidigare erfarenhet av Android-utveckling. Istället för att bara klona Javas funktioner fokuserar Kotlin på att förbättra dess funktioner för att vara mycket tillförlitliga och enkla, baserat på de mest användbara delarna av högnivåprogrammeringsspråken. Detta gör att Kotlin kan leverera exakt samma funktionalitet med en mycket renare och lättläst struktur.

2 . Produktivitetsförbättring

Eftersom det är lätt att lära sig och underhålla, finns det en enorm produktivitetsökning jämfört med Java och andra programmeringsspråk för Android-utveckling, kanske det inte är lika snabbt som att koda i Flutter.

Men med tanke på funktionaliteten och de genomtänkta funktionerna, om du verkligen vill göra Android-utveckling mycket roligare och enklare, är Kotlin det bästa valet där ute. Kotlin kan vara extremt produktiv samtidigt som den är kraftfull för att utveckla komplexa applikationer som kräver mycket affärslogik.

3. Färre buggar

Om du kodar i Kotlin är chansen att skapa buggar extremt mindre jämfört med andra komplexa programmeringsspråk. Anledningen är väldigt enkel och okomplicerad. Eftersom det är lätt att lära sig och bara involverar mindre kod för att åstadkomma samma sak, blir antalet buggar också färre.

Så om du är en Kotlin-programmerare kommer tiden du lägger på att fixa buggar att vara extremt låg jämfört med andra språk. Definitivt en hake för erfarna utvecklare som ofta spenderar timmar på att ta reda på källan till ett fel.

4. Bättre tillförlitlighet

Fler och fler utvecklare går mot programmeringsspråk som är lätta att skriva och hantera. Detta innebär att komplexa programmeringsspråk som Java kan bli inaktuella inom en snar framtid. Även om det inte är säkert, tyder den senaste statistiken baserad på programmeringsspråksundersökningarna på att det är bättre att gå med högnivåprogrammeringsspråken om du inte verkligen vill gräva djupt i funktionerna som tillhandahålls av plattformarna.

Naturligtvis, om du vill använda de extremt avancerade funktionerna som bara är tillgängliga med lågnivåspråken som Java, har du inget annat alternativ än att gå för det. Om så inte är fallet, kommer ett programmeringsspråk på hög nivå som Kotlin definitivt att ge dig bättre tillförlitlighet framåt

5. Inkorporera med Java

Om du vill börja använda Kotlin behöver du inte helt skriva om din kod bas i språket. Du kan helt enkelt integrera den med den befintliga Java-koden och börja skriva de nya avsnitten i Kotlin. Anledningen är väldigt enkel, Kotlin är byggd ovanpå Java. Vilket betyder att all kod som du skriver i Kotlin i grunden är Java-kod. Detta kan vara en stor fördel för de företag som redan använder mycket Java-kod.

Nackdelar med Kotlin

Kotlin har många fördelar, som vi såg i föregående avsnitt. Men det har också många nackdelar som du kanske vill vara medveten om innan du hoppar in i Kotlin-apputvecklingen. Här är de 5 nackdelarna med Kotlin.

1. Inte lika mogen som Java

En av de största nackdelarna med att börja med Kotlin är att det inte är en mognat programmeringsspråk som Java. Vilket betyder att det kan komma många buggar och stora förändringar med varje uppdatering.

Även om det finns en enorm gemenskap runt språket, om du stöter på några sällsynta buggar, kan du fastna i det utan att få svar på ett tag. Även om programmeringsspråk som Java har funnits i decennier, är det väldigt lätt att få svar på nästan alla buggar som du kan stöta på.

2. Lite långsammare

Kotlin är snabb på många områden, som att utföra inkrementella konstruktioner. Men när det kommer till rå kraft för att utveckla rena Android-applikationer är Java fortfarande vinnaren. Anledningen är uppenbar, eftersom Kotlin är byggd ovanpå Java kommer det inte att få exakt samma prestanda på grund av den underliggande kodbasen som måste köras ovanpå det grundläggande Java-språket. Det är inte extremt långsamt och är helt ignorerande med tanke på hur lätt det är att utveckla Android-applikationer, vilket eliminerar komplexiteten för nybörjare. Detta är en vanlig nackdel med programmeringsspråk på hög nivå.

3. Att anställa kan vara svårt

Eftersom Kotlin har utvecklats nyligen och inte är lika mogen som Java som nämnts tidigare, antalet tillgängliga utvecklare för Kotlin är inte heller lika stort. Om du är ett stort företag och planerar att anställa Kotlin-utvecklare så snart som möjligt, särskilt om antalet är högt, kan det vara svårt att hitta erfarna Kotlin-utvecklare.

Även om många jobbportaler som Indeed har en ganska stor lista över Kotlin-utvecklare, kan det vara lite svårt att hitta bra jämfört med att anställa en Java-utvecklare. Om du är ett litet företag och bara vill anställa en eller två kommer det inte att vara ett stort problem.

4. Att lära sig Kotlin kan vara svårt

När vi säger att det kan vara svårt att lära sig Kotlin, syftar vi inte på själva programmeringsspråket, men att hitta rätt läromedel. När du har noggrant utformat läromedel gjorda av erfarna proffs kan det vara extremt enkelt att lära sig vad som helst. Eftersom Kotlin är ett ganska nytt programmeringsspråk är antalet tillgängliga resurser som du kan hänvisa till minimalt. Det betyder att du kommer att behöva spendera mycket tid på att lista ut hur man gör en viss sak i Kotlin, även när det finns Java-alternativ tillgängliga överallt på internet.

5. Du behöver fortfarande Java

Även om du planerar att helt programmera i Kotlin kan du fortfarande vilja använda Java för vissa saker. Eftersom språket inte är tillräckligt moget för att tillhandahålla varje enskild funktionalitet som du kan behöva, särskilt tillgång till de avancerade funktionerna i hårdvaran, kanske du fortfarande vill använda Java för att få dessa saker att fungera.

Så tekniskt sett kommer du att införliva mycket Java-kod i ditt Kotlin-projekt. Även om det inte kan betraktas som en fullständig nackdel, eftersom Kotlin kan tvinga dig att lära dig Java ändå, finns det fortfarande ett bakslag. Vi får inte glömma att Java också har många fördelar och nackdelar.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg