7 Anledningar till Skaffa IT-Certifieringar

Det har aldrig varit enklare att bygga ditt CV med IT-certifieringar.

Oavsett om du är student, precis har börjat din karriär eller vill göra ett karriärbyte, kan IT-certifieringar vara snabbaste, enklaste och billigaste sättet att investera i dig själv. Som vi kommer att diskutera nedan kan certifieringar vara en mycket bättre investering än en full examen.

Om du undrar hur du ska ta nästa steg i din karriär eller hur du får IT-certifieringar, leta inte längre. Vi kan hjälpa dig att få de bästa certifieringarna för IT-jobb.

1. Certifieringar kan ge dig ett försprång på universitet

Om du är student kan en IT-certifiering sätta dig före dina kamrater när du skaffar ett jobb och kan till och med tjäna dig högskolepoäng.

En karriärväg är att få en nybörjarcertifiering för att starta din IT-karriär. Gå sedan tillbaka till skolan för att avsluta din examen och skaffa några fler certifieringar. Att samla in certifikaten och examina ger dig den bästa möjliga positionen för arbete inom ett mellanliggande eller avancerat område som nätverk eller till och med cybersäkerhet.

2. Certifieringar hjälper dig att få intervjuer

När det är dags att hitta ditt nästa jobb eller det där allra viktigaste första jobbet, ge dig själv den extra fördelen. Rekryterare kommer att leta efter viktiga certifieringar. Det betyder att certifieringar kan avgöra om företaget ringer tillbaka för en intervju. När du väl är i övervägande kan certifieringar hjälpa dig att konkurrera med sökande som har mer erfarenhet än du.

3. IT-certifikat ökar ditt CV snabbt och billigt

Traditionella examina kan vara värdefulla för din karriär på lång sikt. Men certifieringar och branscherfarenhet anses nödvändiga av många arbetsgivare och kan tjänas in mycket snabbare. Certifieringar är väldigt billiga i jämförelse med andra utbildningar, särskilt om du kan hitta en arbetsgivare eller organisation som kommer att täcka kostnaden för dig.

Certifieringar låter dig fokusera på specifika färdigheter du vill bygga. Till skillnad från en examen finns det inga centrala och valbara kurser att ta. Klasser, laborationer och simuleringar är inriktade på att utveckla den upplevelse som arbetsgivare letar efter.

4. De ökar arbetsgivarnas förtroende för att anställa dig

Från en arbetsgivarsynpunkt är varje anställning en chansning. Det tar tid och pengar att få en nyanställd in i företaget, utbildad och etablerad med ett nytt team. Arbetsgivare förväntar sig att saker och ting kanske inte fungerar på ett eller annat sätt, men de vill vara så säkra som möjligt på att du är värd risken med anställningsprocessen.

Det är där certifieringar kommer in. De ger en globalt erkänd tredje parts (CompTIA, EC-Council, PMI, etc.) verifiering av en specifik kompetensuppsättning. Både arbetsgivare och tekniker kan lätt förstå detta. Oavsett om du validerar en färdighet som du redan har eller tar dig an en helt ny, visar det en arbetsgivare att du är redo och kan börja arbeta.

5. Certifieringar ger dig tillgång till mer intressant arbete och högre löner

Det råder ingen tvekan om att certifieringar hjälper dig att tjäna mer pengar, vilket är giltigt för många branscher. När det gäller projektledning visade en studie från PMI® att certifierade Project Management Professionals (PMP®) tjänar i genomsnitt 20 % mer än sina ocertifierade motsvarigheter.

När det gäller IT fann Georgetown Universitys Center on Education att män med certifikat inom dator-/informationstjänster tjänade 72 498 USD per år. Mer än 72 % av männen hade en associerad examen och mer än 54 % hade en kandidatexamen.

Certifieringar är några av de bästa investeringarna du kan göra för din karriär.

6. Certifieringar är bra för hela företaget

Arbetsgivare gör bra ifrån sig för företaget genom att investera i certifieringar för sina anställda. När det gäller ett övergripande företags välmående är certifieringar gåvan som fortsätter att ge.

Organisationer som investerar i certifieringar för sina anställda belönas med gladare och mer produktiva arbetare som vill stanna längre. De tar inte bara med sig en helt ny färdighet, utan de är också tacksamma, upphetsade och engagerade eftersom deras företag visat tro på dem.

Att få anställda certifierade ökar också förtroendet och sinnesfriden. Å ena sidan känner arbetarna sig säkra på sin kunskap. Samtidigt vet kunderna själva att de får mer valuta för pengarna.

7. Certifieringar kan göra din karriär mer tillfredsställande

Sistligen, och viktigast av allt, den bästa delen av certifieringar är den energigivande spänningen i att ta till sig en ny färdighet. IT är ett växande och ständigt utvecklande område, med IT-teknikföretag bland de 10 snabbast växande industrierna. Samtidigt är talanger fortfarande i hög efterfrågan. Detta är ännu mer uttalat inom cybersäkerhetsområdet.

IT-kunskaper är desperat nödvändiga, nödvändiga och kan positivt påverka världen omkring dig när du underlättar framväxande teknologi. Att ta till sig dessa nya färdigheter innebär att ha en möjlighet att gå in i en karriär som hjälper dig att utvecklas personligen och professionellt.

Vi känner oss ofta mer tillfredsställda och tillfreds när vi inte bara gillar arbetet vi gör, vi är nöjda med den påverkan det har omkring oss. IT underlättar så många typer av arbete att du kan hitta IT-jobb i nästan vilken bransch som helst som väcker ditt intresse. När ditt arbete hjälper människor inom en organisation, kommer du att finna mer djupgående tillfredsställelse i dina ansträngningar.

Om du vill starta eller avancera en karriär som du älskar är IT ett snabbt växande område med flera personliga och professionella fördelar. IT-certifieringar kan hjälpa dig att få det första jobbet eller avancera till en högre, bättre betald position.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg