Certifieringar vs. Utbildning: Vilket är bättre för en IT-karriär?

När du vill ansluta dig till det ständigt växande området informationsteknologi, IT, är två av de vanligaste vägarna till kompetens är Utbildning och certifieringar. Även om båda dessa alternativ kan ge dig ett jobb inom IT, är de på intet sätt skapade lika. I den här artikeln ska vi ta en titt på några av de viktiga skillnaderna mellan dessa två rutter (samt ett par sätt som du kanske inte behöver välja alls).

Investerad tid

Högskola eller examensprogram

I allmänhet tar det cirka fyra år att få en högskoleexamen. Detta är vanligtvis fördelat på åtta terminer, med fyra kurser per termin. Detta gör det möjligt för eleverna att få en enorm mängd information under sin tid på universitet och verkligen bearbeta varje enskild klass innan de går vidare till ytterligare läromedel. Särskilt målmedvetna studenter kanske kan avsluta sin huvudämne om tre år (eller mindre) om de tar mer än fyra lektioner per termin, eller tar lektioner under sommaren.

Cetifieringskurser

Certifieringsförberedande utbildning är intensiv och accelererad. Ett program kan till exempel inkludera utbildning för fyra certifieringar: ITIL®, CompTIA A+, CompTIA Security+ och CompTIA Network+. Dessa kurser tar 5-10 dagar eller 10 kvällar vardera, förutom A+ som är uppdelad i två kurser. Det ger oss totalt 50 dagars undervisning.

För dem som går kursen under dagen omfattar undervisning och laborationer en 40-timmarsvecka. Varje dag är fullspäckad med instruktioner, praktiska laborationer och tid för frågor och svar. Kvällskurserna är fördelade på dubbelt så många dagar, med endast fyra timmars undervisning per kväll. Efter undervisningen kommer eleverna att behöva lite tid för att granska allt de har lärt sig och dra nytta av det ytterligare material. De flesta studenter genomför sina certifieringsprov inom följande månad.

Träningens fokus

Högsskola eller examensprogram

De flesta utbildningsprogram kräver att studenter tar valfria eller allmänna utbildningspoäng för att säkerställa en väl avrundad utbildning. Även inom sitt huvudämne studerar högskoleutexaminerade en stor mängd olika ämnen, som inte alla kommer att vara användbara i deras karriär efter skolan. Krav på allmänna utbildningar kan ta så mycket som ett till två år att slutföra innan eleverna verkligen kan fokusera på tekniska färdigheter.

Certifieringskurser

Certifieringar erbjuder istället fokuserad utbildning utformad för att ingjuta färdigheter inom mycket specifika områden som arbetsgivare har stor efterfrågan på. Dessa program kräver inte att studenterna tar kurser inom andra ämnesområden. Studenter kan hoppa direkt in i teknikkurser, som var och en har en tydlig applikation och matchande certifiering för att visa kompetensverifiering från tredje part.

Träningsstil

Högskola eller certifieringsprogram

Många högskolekurser fokuserar mer på teori och ett ämnes historia än på dess nuvarande praktik. Läroböcker skrivna för flera år sedan kan fortfarande användas tills en ny upplaga släpps. Kurserna kommer att variera i hur mycket fokus de erbjuder på praktisk träning beroende på instruktören och tillgången på labbfaciliteter.

Cetifieringskurser

Alla förberedande kurser inkluderar en blandning av föreläsningstid och praktiska laborationer. Labs är olika för varje klass. Du kan till exempel ta isär och sätta ihop datorhårdvara. Vissa är mer mjukvarufokuserade, med elever som konfigurerar nätverkskomponenter och kontrollerar säkerheten för anslutna virtuella system.

Anställning efter utbildning

Högskola eller examensprogram

Att avlägga en examen markerar en enorm milstolpe i ens karriär och visar att de har det engagemang och beslutsamhet som krävs för att slutföra sitt program. Grader respekteras över hela världen som ett tecken på prestation och kunskap, men de betyder inte samma typ av kompetensverifiering som en certifiering gör. Detta beror på att certifieringar fokuserar på mycket specifika kunskapsgrupper, medan två utexaminerade med kandidatexamen i datavetenskap kan ha mycket olika färdigheter.

Certifieringskurser

En sak som många högskolor saknar är uppföljning med studenter som har tagit examen. När du väl är klar är du i stort sett ensam när det gäller att hitta ett jobb. På certifieringskurser gör man det ofta till den första prioriteten att hjälpa dig att bli anställd i ett jobb du kommer att älska.

De har ofta team som kommer att arbeta med dig för att optimera ditt CV, förbättra din LinkedIn-profil och öva på intervjuer.

När du ansöker till karriärer inom IT-området kan certifieringar vara ett mycket övertygande bevis. Till exempel, om ett företag vill anställa en nätverksingenjör, kan vetskapen om att en kandidat har sina Network+- och CCNA-certifieringar värderas över en examen som kanske eller kanske inte har täckt den expertis de behöver.

Detta gäller särskilt de IT-karriärer som efterfrågas just nu. Om du tittar på en lista över IT-jobb kommer du att se certifieringar listade för nästan vart och ett av dem. Enligt en undersökning gjord av CompTIA anser 93 % av anställande chefer att IT-certifieringar är värdefulla för att validera expertis. Inte bara det, utan 80 % av arbetsgivarna belönar sin personal för att ha klarat certifieringsprov med en höjning av lön eller lön, offentligt erkännande, bonus eller befordran.

Certifieringar vs. utbildning: Vem är den slutliga vinnaren?

Och den slutliga vinnaren är…

Vi kan verkligen inte säga att en av dessa vägar är överlägsen den andra.

Om du vill ha en stark grund och en oöverträffad kunskapsbredd , en examen är den bästa vägen.

Om du är intresserad av att snabbt skaffa dig kompetens och certifieringar som kommer att få dig anställd inom IT, är certifieringsutbildning ett utmärkt alternativ.

Men visste du att på ACI Learning kan du göra både och?

Man kan diskutera fördelarna med en examen eller en viss certifiering i det oändliga, men det finns ingen tvivlar på att att ha både en examen och rätt certifieringar är ett perfekt recept för karriärframgång.

Är du intresserad av att starta en IT-karriär?

Om du är redo att börja med IT är certifieringskurser ett utmärkt val. De intensiva utbildningarna lär dig snabbt allt du behöver veta för att bli anställd inom IT. Många studenter är anställda inom IT inom tre månader efter att de börjat certifieringskurserna. Kurserna undervisas ofta av expertinstruktörer som innehar de certifieringar du utbildar dig för.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Vad är en IT-Tekniker? Vad Gör dem? Förklarat!

  • 6 Populära Tekniska Jobb Inom IT du kan Ansöka [Utan Examen]

  • Vill du bli IT-revisor? Här är allt du behöver veta

  • Vad gör en IT-revisor? Och hur blir jag en?

  • 7 Anledningar till Skaffa IT-Certifieringar

  • 5 Bästa Anledningarna till att ta ett Jobb Inom IT

  • Topp 3 tekniska jobb 2022 som kommer att bli efterfrågade i år och i framtiden

  • Allt du behöver veta om IT-certifieringar