5 Bästa Anledningarna till att ta ett Jobb Inom IT

Att ta tekniska kurser och utbildningar inom IT kan vara det bästa karriärbeslutet du tar.

Undrar du om din karriär kan växa snabbare? Med kunskaper inom informationsteknik, IT, finns det en god chans att det skulle kunna göra det.

Få fält växer snabbare eller mer konsekvent än IT. År för år blir praktiskt taget alla arbetande yrkesverksamma blivit mer beroende av teknik för att utföra vardagliga affärsuppgifter. Vidare påskyndande pandemin digitaliseringen och bidrog till den redan växande efterfrågan på IT-jobb.

Många företag skapar nya tekniska roller i olika branscher varje dag – jobb inom sektorer du redan brinner för. Att börja i en teknisk roll kan kickstarta din karriär.

Här är de främsta anledningarna till att lägga till tekniska färdigheter i ditt CV och börja arbeta inom IT.

1. Arbetare inom IT på nybörjarnivå tjänar uppemot 50 000 USD i genomsnitt

Enligt Glassdoors data från 10 157 löner är den genomsnittliga grundlönen för tekniska roller på nybörjarnivå 48 885 USD/år! Det är ett bra ställe att börja, och det går bara upp när du får erfarenhet. Naturligtvis kommer detta belopp skilja sig lite i olika länder och i Sverige men det är fortfarande så att ingångslönen är relativt hög jämfört med andra branscher.

Några av de högst betalda jobben är inom teknik. Även en nybörjarroll som Computer Support Specialist kan förvänta sig en medianlön på $54 760 (eller $26/timme). När du utvecklar kompetens och erfarenhet har din lön en enorm tillväxtpotential. Att börja ett IT-jobb på nybörjarnivå nu kan löna sig i längden.

Medan många teknikarbetare har fasta jobb, finns det en växande ”gigekonomi” inom tekniksektorn. För tekniska yrken var median timlönen $38,90. Tekniktjänster per timme kan erbjuda en avvägning för fördelarna med lönejobb i form av flexibilitet.

2. Du kan börja direkt

Många yrken kräver flera års specialiserad utbildning för att starta en karriär. På grund av informationsteknikarbetets praktiska karaktär tenderar erfarenhet och certifieringar att värderas högre än fleråriga examina. Examina hjälper dig att nå ledande roller inom ledningen, men din nya karriär kan börja mycket snabbt. Om så lite som två veckors lektioner kan du studera för din första IT-certifiering.

3. Enorm tillväxtpotential på 11-12 % till 2026

När ekonomin fortsätter att skifta från produktion av varor till datahantering och digitala tillgångar, blir IT-jobb kritiska. US Bureau of Labor Statistics rapporterade tillväxttakt på 8 % för datorsupportspecialister och 10 % för dator- och informationssystemchefer för 2019-2029. Byrån anser att båda dessa siffror är ”mycket snabbare än genomsnittet” jobbtillväxt. Bara under 2019 tillförde teknikindustrin 307 000 nya jobb till ekonomin.

4. Över en miljon IT- och cybersäkerhetstjänster kommer att behöva tillsättas i USA senast 2026

Detta är en trend som inte bara sker i USA men i hela världen. Nu är det dags att börja med IT. Möjligheterna är stora nu, och de förutspås växa snabbt. Enligt CompTIA Cyberstates, ”När man tar hänsyn till behovet av att ersätta arbetstagare som går i pension eller byter karriär, kommer det totala potentiella behovet av teknisk arbetskraft att överstiga 1,2 miljoner fram till 2026.”

Det ökande behovet för cybersäkerhet är en enorm faktor i tillväxten av tekniska arbetstillfällen. Behovet av robusta säkerhetsåtgärder för våra nätverk och data bara växer när våra liv fortsätter att migrera online. För varje år som går växer behovet av att skydda våra röstsystem, finansiella infrastruktur och kommunikationsnätverk bara. Den amerikanska regeringen har gjort sitt engagemang för cybersäkerhet tydligt med direktiv 8570/8140, och amerikanska företag gör sitt åtagande tydligt med fler jobbroller och ökade utgifter för säkerhet. Detta är något som sker i hela världen.

5. Teknikarbetare behövs i nästan alla branscher

Enligt Cyberstates 2020-rapporten är över hälften (53 %) av teknikpersonalen anställda av företag utanför teknikindustrin. Nästan alla moderna företag behöver använda informationsteknologi för att bedriva affärer. För att hantera och säkra dessa enheter och nätverk anställer företag från nästan alla sektorer IT-tjänster.

Så, vad betyder detta för dig? Det betyder att du kan hitta ett lukrativt jobb inom de områden som intresserar dig. Det innebär också utmärkt anställningstrygghet eftersom det finns så många alternativ att välja mellan i så många olika branscher.

Varför arbeta inom IT?

Skälen som anges ovan, ja, men ännu viktigare, för det är lätt att byta! Några certifieringar kan hjälpa dig att komma igång på några veckor.

Du kan ta accelererade utbildningskurser för att få de färdigheter och praktiska erfarenheter du behöver för att ta dina certifieringsprov och utmärka dig på ett nytt jobb. IT-certifieringskurser kan ta så lite som två veckor och undervisas av branschexperta instruktörer som kan svara på dina frågor medan du lär dig. Kombinationen av föreläsningar och laborationer låter dig bygga upp det självförtroende du behöver för att ta provet och säkra en ny position för att bygga en mer robust karriär.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg