Hur man startar en lönsam karriär med en cybersäkerhetscertifiering

Funderar du på en karriär inom cybersäkerhet, men inte säker på var du ska börja? Först, grattis – dina intressen leder dig in på en lovande väg: Den nuvarande klyftan mellan sysselsättningsmöjligheter och kvalificerad arbetskraft inom detta område är stor och växer.

Området cybersäkerhet växer för varje år som företag inser hur viktigt det är att skydda sina nätverk och data. Enligt Cybersecurity Ventures 2019 Cybersecurity Market Report förväntas de globala utgifterna för cybersäkerhet överstiga en biljon dollar till 2025. När företag kämpar för att hänga med det ökande hotet från cyberbrottslighet, har de ett stort problem: de kan inte hitta tillräckligt med kvalificerade kandidater.

Det stämmer, cybersäkerhetsspecialister är så eftertraktade att antalet lediga tjänster har överträffat antalet kvalificerade sökande med så mycket som två till en i vissa branscher. Så vad håller de sökande tillbaka? Ungefär en tredjedel av informationssäkerhetsjobben kräver en cybersäkerhetscertifiering, jämfört med 23 procent av alla IT-jobb. Bara i USA kräver cirka 50 000 lediga jobb certifieringen Certified Information Systems Security Professional (CISSP). Men antalet certifikatinnehavare är bara cirka 73 500, enligt Information Security System Certification Consortium, och de flesta av dem arbetar redan.

Låt oss titta på några av de viktigaste utbildningsvägarna och de roller som passar dem inom cybersäkerhet:

CompTIA Security+

Certifiering: CompTIA Security+

Basutbildningsperiod: 10 dagar

Färdighetsnivå: Nybörjare

Rekommenderad upplevelse: Ingen behövs

Perfekt för: Informationen och aktiviteterna i den här kursen hjälper dig att bygga upp din datorsäkerhetskompetens så att du med säkerhet kan utföra dina uppgifter i säkerhetsrelaterade roller. Om du är en IT-proffs med nätverks- och administrativa färdigheter i Windows®-baserade Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP)-nätverk; förtrogenhet med andra operativsystem, såsom macOS®, Unix® eller Linux®; för att fortsätta en IT-karriär är detta nästa kurs för dig. Du kommer att lära dig och använda grundläggande säkerhetsprinciper för att installera och konfigurera cybersäkerhetskontroller och delta i incidentrespons och riskreducering.

Certified Network Defender

Certifiering: CNDBas

Träningsperiod: 10 dagar

Färdighetsnivå: Medel

Förutsättningar: CompTIA Security+

Perfekt för: Om du har slutfört Security+ och vill fortsätta bygga ditt CV och kunskapsbas, kan Certified Network Defender slutföras på en vecka och är ett STORT steg upp från Security+. Certified Network Defender (CND) är ett leverantörsneutralt, praktiskt, instruktörsledd omfattande nätverkssäkerhetscertifieringsprogram skapat av EC-Council. Denna kurs i taktisk nätverkssäkerhet förbereder nätverksadministratörer för att försvara sina nätverk från intrång. Genom den här kursen får du en praktisk förståelse för dataöverföring, nätverksteknik och nätverksprogramvara som behövs för att säkra ett nätverk.

Roller du kommer att vara kvalificerad för: nätverksadministratör, nätverkssäkerhetsadministratör, nätverkssäkerhetsingenjör, nätverksförsvarstekniker och säkerhetsanalytiker

Certifierad etisk hackare

Certifieringar : CEH

Basutbildning Period: 10 dagar

Skicklighetsnivå: Mellan

Förutsättningar: CompTIA Security+

Perfekt för: Om du tycker om detektivarbete och vill komma in i hjärnan på en hackare, är detta det perfekta programmet för dig. Certified Ethical Hacker (CEH) kommer att ge en grundlig förståelse för hackares attackvektorer och metoder.

Certifierad informationssystemsäkerhetsexpert

Certifieringar: CISSP

Basutbildningsperiod: 10 dagar

Färdighetsnivå: Avancerat

Förutsättningar: CEH/CND eller 5+ års erfarenhet av cybersäkerhet

Idealisk för: Erfarna IT-säkerhetsutövare, revisorer, konsulter, utredare, nätverks- eller säkerhetsanalytiker och ingenjörer, nätverksadministratörer, informationssäkerhetsspecialister och riskhanteringsproffs som bedriver CISSP-certifiering bör ta denna kurs. Det kommer att lära dig att identifiera och förstärka de viktigaste säkerhetsämnena från de åtta domänerna i (ISC)2 CISSP Common Body of Knowledge (CBK).

Träna för cybersäkerhet på ACI Learning

Såg du en roll här som passar dina karriärdrömmar? Om du är redo att ta ett stort steg framåt i din karriär kan vi hjälpa dig! Våra konsulter kan hjälpa dig att välja ett program som kommer att främja din karriär och öka din inkomstpotential på bara några veckor.

Ett alternativ för dem som söker en väl- rundad cybersäkerhetsbakgrund är ACI Learnings program för informationssäkerhetsanalytiker. Detta 4-veckors förberedande program för IT-certifiering för cybersäkerhet är utformat för att hjälpa individer att få jobb som informationssäkerhetsanalytiker eller relaterade roller inklusive cybersäkerhetsspecialist, informationssäkerhetsrevisor, platssäkerhetsadministratör och mer.

Även om det inte finns några nödvändiga förkunskaper bör studenterna ha viss erfarenhet av att arbeta med datornätverk och kan tycka att certifieringar som CompTIA A+ och CompTIA Network+ är fördelaktiga.

Lär dig genom instruktioner, övningslabb, slumpmässigt genererade frågesporter, ITProTV-videoinnehåll, studiespel, gruppdiskussioner och mer.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg