6 Populära Tekniska Jobb Inom IT du kan Ansöka [Utan Examen]

Har tekniken och IT-branschen fått din uppmärksamhet i ditt senaste jobbsökande?

Arbetsplatser svämmar över med befattningar inom IT, från cybersäkerhet till nätverksadministratörer till dator- och nätverkssupporttjänster. Men du kanske är tveksam till att ta skuttet in i IT eftersom du inte kan massor om datorer eller att du inte har tid eller pengar för den typen av engagemang.

Du kommer att bli glad att veta att IT-branschen är full av tjänster som inte kräver massor av erfarenhet eller en fyraårig examen.

IT är ett av de enklaste områdena att bryta sig in i och få in en fot i. Möjligheterna till att jobba sig upp och avancera är fenomenala. Varje bransch – banker, skolor, myndigheter, sjukhus, detaljhandel, fabriker – använder IT i någon form eller form, så möjligheterna till var du kan hamna är oändliga.

Så nu när du vet att du inte behöver ge upp fyra år på college för att komma igång med IT, låt oss ta en titt på några belönande positioner som du realistiskt kan uppnå — och vad du behöver göra för att få dem.

Technical Support Specialist / Computer User Support Specialist

  • Genomsnittslön: 35 829 USD / 53 470 USD
  • Jobbefterfrågan/utsikter: Över genomsnittet. Antalet jobb ökar med 11 % till 2026.

Genomsnittlig dag:

Båda dessa jobb handlar om att hjälpa och ge råd till icke-IT-personer på kontor eller hemma när datorproblem dyker upp. Och för dessa människor är deras supportspecialist deras räddare i nöden. Det finns människor som kan testa ditt lugn och ditt tålamod, men du har det under kontroll. En positiv inställning och utmärkt kommunikationsförmåga kan göra att dina kunder och medarbetare känner tacksamhet och lättnad i din närvaro. Din auktoritetskänsla (även när du inte är helt säker på vad som händer) i deras tid av desperation och behov kommer att få dem att svämma över av tacksamhet.

Båda jobben är lika till sin natur. Du måste veta lite mer för en tjänst som specialist på datoranvändarsupport men du börjar med en högre lön. Kommunikation, tålamod, uppmärksamhet på detaljer och problemlösning är alla färdigheter du behöver finslipa i det här jobbet för att bli framgångsrik. Båda dessa positioner är utmärkta tekniska jobb på ingångsnivå som alla borde uppleva, även om det bara är för en liten stund.

Möjligheter att avancera:

Teknisk support och datoranvändarsupportspecialister får uppleva en mängd olika problem och visa upp sina problemlösningsförmåga ganska snabbt så det är väldigt enkelt, med rätt attityd och kunskap, att ta sig vidare härifrån. Logiska nästa steg skulle vara nätverksadministratör, systemadministratör eller till och med mjukvaruutvecklare.

Avancemang inom supportavdelningen är också lätt att uppnå, såsom Support Manager eller Supervisor. Den här positionen är mycket efterfrågad över hela linjen, så kanske du till och med kommer att använda den här nybörjarpositionen för att bara få foten inom dörren på ditt drömföretag.

Nätverkssupportspecialist/nätverksadministratör

  • Genomsnittlig lön: 55 044 $ / 82 050 $
  • Jobbefterfrågan/utsikter: Ungefär i genomsnitt. Förväntad tillväxt är 6–11 % till 2026.

Genomsnittlig dag:

Om du någonsin har arbetat med dina egna hemnätverksproblem, kanske du har en känsla av om det här är en position du kan trivas i.

Nätverkssupportspecialister är mycket lika datoranvändare Supportspecialister. I allmänhet arbetar de återigen med mestadels icke-IT-folk för att lösa sina datorproblem – specifikt nätverksproblem

Från försvinnande nätverksenheter till långsamma internetanslutningar, de testar, utvärderar, felsöker, konfigurerar, reparerar och underhåller LAN- och WAN-nätverk samt internetsystem.

Återigen är behovet av tålamod och god kommunikationsförmåga ett måste. Den viktigaste färdigheten är dock problemlösning. Förmågan att analysera problem, enkla och komplexa, och sedan ge en lösning är huvuddelen av detta jobb. Så om du känner dig fulländad och stärkt när du äntligen visar nätverkskortet eller routern vem som verkligen bestämmer, kommer du förmodligen att tycka att det här jobbet är ett givande och ovärderligt tidigt steg i din IT-karriär.

En nätverksadministratör, å andra sidan, ansvarar för det övergripande underhållet av ett datornätverk bestående av hårdvara och mjukvara.

Det är mindre direktkontakt med slutanvändare och större påverkan på hur verksamheten fungerar som helhet. En nätverksadministratör kan ansvara för att distribuera, konfigurera, underhålla och övervaka aktiva nätverk och utrustning. En nätverksadministratör kan ha nätverkssupportspecialister som rapporterar till honom eller henne. Som nätverksadministratör skulle du vara ovärderlig på grund av din expertis i att analysera, underhålla, testa och felsöka nätverk och internetsystem.

Möjligheter att jobba sig upp:

En Network Support Specialist-tjänst är en mycket uppnåbar titel med vissa utbildnings- och/eller certifieringsprestationer. Återigen, mycket specifik utbildning du behöver beror på var du arbetar så förvänta dig att lära dig mycket på jobbet och på din egen tid om du vill utmärka dig. Att bli nätverksadministratör är ett logiskt steg upp för en nätverkssupportspecialist. Om det finns avancemang möjligheter hos din nuvarande arbetsgivare, skulle du ligga steget före alla nyanlända eftersom du redan skulle vara bekant med företagets nätverk.

Nätverkssupportspecialister och nätverksadministratörer kan enkelt flytta i sidled eller uppåt genom att lägga till cybersäkerhetsutbildning och/eller certifieringar till sin portfölj.

Informationssäkerhetsanalytiker/cybersäkerhetsspecialist

  • Genomsnittlig lön:  98 350 $ / 112 301 $+
  • Jobbefterfrågan/utsikter: MYCKET snabbare än genomsnittet. Bureau of Labor Statistics förväntar sig en ökning med 28 % av jobb till 2026 och över 3 miljoner obesatta cybersäkerhetsjobb till 2021.

Genomsnittlig dag:

Om du är någon som älskar en utmaning som är späckad med motstånd, strategiska försvar, spännande alternativ och oändliga möjligheter, du kommer att vara hemma och arbeta mot denna position. Det är en kapplöpning mot tiden när du systematiskt ser till att varje väg in i din tekniska värld är låst och skyddad mot ett konstant angrepp av osynliga hot. När en person eller ett företag blir hackad kan resultatet bli katastrofalt.

Personlig identitetsstöld som kan hända på grund av något som Equifax-intrång, till exempel, kan förstöra din ekonomi, förstöra ditt rykte, hindra dig från att få nödvändig medicin och till och med få dig i fängelse.

Företag över hela världen som vi med förtroende ger vår information till är ständiga mål. Adobe, Target, Sony, Yahoo!, Marriott och till och med Sydkorea har alla blivit hackade. Idag är hackare mer organiserade och ofta en del av grupper som potentiellt kan slå ner hela nationer genom ekonomiskt spionage.

Så, kort sagt, som cybersäkerhetsproffs är ditt jobb att skydda och skydda människor från skadlig aktivitet. Det är en av de mest utmanande men ytterst givande karriärerna som finns.

Båda jobbtitlarna som nämns här är mycket lika till sin natur. Här på ACI Learning anser vi en cybersäkerhetsspecialist vara en nivå upp från informationssäkerhetsanalytiker. För båda befattningarna vill du förstå alla detaljer i datorer (hårdvara och mjukvara), nätverk, VPN, internet i allmänhet (inklusive Secure Socket Layers) och mycket mer.

Din genomsnittliga dag kan ägnas åt att uppgradera virusdefinitioner eller blockera DDoS-attacker från en liten armé av cyberbrottslingar som försöker infiltrera din frontlinje. Hackare är oförutsägbara och de ändrar sin strategi så att försöka förutsäga din dag kommer bara att resultera i ett totalt misslyckande. Om du är en som kan hålla dig kall under press, kan detta bara vara utmaningen du letar efter.

Det är uppenbarligen så mycket som står på spel i det här karriärspåret. Så även om vi sa ”ingen examen krävs”, kommer du med största sannolikhet behöva ta din kandidatexamen för att bli en riktig cybersäkerhetsspecialist. Behovet av denna specialitet är så stort och jobbet och lönen är så givande att vi bara inte kunde missa ett tillfälle att exponera dig för möjligheterna.

I slutändan kommer ju mer erfarenhet du har att gynna alla du skyddar, så om du skaffar ett par nyckelcertifieringar i början så att du kan komma igång snabbare kommer du att kunna utforska den här karriären och börja skaffa erfarenhet utan att behöva göra fyra år investering.

Det här karriärspåret är inte för alla. Det kan ofta vara extremt påfrestande och du kan ibland vara under extraordinär press. Så börja skaffa lite erfarenhet som kan appliceras på andra platser inom teknikvärlden, och lär dig om det är det du vill ägna dig åt.

Du kanske till och med hittar ett bra företag som hjälper dig att få den examen på vägen om de kräver det. De vet att du kommer att vara en bra kandidat för avancemang om du redan känner till systemen de har på plats.

Möjligheter för avancemang:

Möjligheterna är nästan oändliga inom cybersäkerhet. Du kan hitta många utlöpare tillgängliga inklusive etisk hackare, kriminalteknisk utredare, incidenthanterare, säkerhetsutövare och nätverksförsvarare för att nämna några. Med den växande sysselsättningsklyftan (över 3 miljoner obesatta jobb år 2021), låg konkurrens, utmärkta löner och givande resultat, har du precis fått ett vinnande karriärspår som vem som helst kan börja på idag.

Hur man blir anställd inom IT

Eftersom många av dessa befattningar varierar så mycket per bransch och per företag kan mycket av din utbildning ske efter att du redan är anställd. Men för att bli anställd är kunskap om datorer och datorsystem ett måste för alla dessa tjänster. Det finns flera kurser du kan ta för att öka din förståelse för dator- och nätverkssystem.

När du kombinerar dem med professionella certifieringar vet arbetsgivaren två saker. 1) Du har ambitioner och är seriös med fältet och jobbet. 2) Du har lärt dig OCH kan implementera en specifik uppsättning industristandarder och praxis som har visat sig vara effektiva och effektiva. Redo att komma igång? ACI Learning certifieringskurser är 1-2 veckor. De är snabba och utvecklade för dem som är redo att arbeta nu.

Det betyder inte att examina och utbildning inte är viktigt. Med certifiering kan du lämna möjligheten till examen på bordet medan du arbetar i fält. Bara detta skulle sätta dig flera år före dina konkurrenter i kategorin erfarenhet och göra det mycket lättare att bli anställd till en avancerad position i framtiden. Och du kanske kan tillämpa din ACI Learning-utbildning mot en examen med ACE Credit Recommendation.

Eller kanske du helt enkelt inte är säker på om IT är något för dig. Certifieringen gör att du kan få dina fötter blöta för en relativt liten investering av din tid.

Här är några certifieringsförberedande kurser som erbjuds av ACI Learning som hjälper dig att nå en nybörjarnivå position inom IT:

ITIL® Foundation

ITIL®-certifieringen hjälper dig att ta det första steget in i IT-området och är perfekt för alla som vill lära sig hur man anpassar IT till verksamheten, kontrollerar och minskar kostnaderna, förbättrar servicekvaliteten och mer.

CompTIA A+

Lär dig de grundläggande färdigheter som behövs för att börja en IT-karriär, inklusive hur du identifierar, installerar, underhåller, konfigurerar och felsöker hårdvara, systemkomponenter och mer samtidigt som du förbereder dig för CompTIA A+-certifieringen.

CompTIA Network+

Innehåller kunskaper på grundnivå som behövs för att installera, driva, hantera, underhålla och felsöka företag nätverk medan du förbereder för CompTIA Network+-certifikatet icationsexamen.

CompTIA Security+

Funderar du på en specialisering på cybersäkerhet? Detta är en ”måste-ha” introduktion till informationssäkerhet som också förbereder dig för CompTIA Security+-certifieringen.

Cisco CCNA

CCNA-certifieringen kan uppnås över två kurser utvecklade av Cisco. I CCNA får du lära dig hur du installerar, använder, konfigurerar och verifierar ett grundläggande IPv4- och IPv6-nätverk. Den andra kursen lär ut färdigheter för att installera, konfigurera, driva och felsöka ett litet företagsnätverk. Detta är en bra certifiering för dem som har ett öga för nätverkande.

Certified Ethical Hacker

För att slå en hacker du måste tänka som en hackare. Den uppslukande CEH cybersäkerhetskursen lär ut om perimeterförsvar, intrångsdetektering, DDoS-attacker och mer.

Certified Network Defender

Förbered dig för en karriär inom nätverksförsvar. Lär dig allt en nätverksadministratör behöver veta för att försvara sitt nätverk från skadliga attacker med CND prep.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg