Fördelar och nackdelar med React i JavaScript

React är ett JavaScript-bibliotek som är allmänt använt för sin användarvänlighet och produktivitetsökning samtidigt som man utvecklar frontends. Med en enorm lista med funktioner och miljontals utvecklare som använder den för att skapa webbplatser på industriell nivå, även för Fortune 500, är ​​React definitivt en av de stora fiskarna där ute.

Med det sagt, som alla andra JavaScript-ramverk, kommer react också med många problem. Idag ska vi ta en titt på några av fördelarna och nackdelarna med React.

Fördelar med React

React är ett ramverk som används av miljontals applikationer över hela internet. Det är ett av de mest använda JavaScript-biblioteken som någonsin skapats. Så det har definitivt många fördelar att få privilegiet.

1. Lätt att lära sig

React är förhållandevis lätt att lära sig. Jämfört med andra frontend-ramverk som Angular, är React ett av de bibliotek som du kan bemästra inom några månader. Även inom några veckor kommer du att kunna skapa en grundläggande React-applikation som är helt funktionell.

Om du inte vill gå in på djupet av de mest avancerade funktionerna kommer du att kunna skapa ganska stora React-applikationer även med grundkunskapen. Ramverk som Next.js som är byggda ovanpå React gör processen ännu enklare och produktiv.

2. Återanvändbara komponenter

Liksom de flesta moderna frontend-ramverk låter React dig använda komponenterna så många gånger som du vill utan att behöva skapa en dubblett.

Du kan organisera din kod i små återanvändbara komponenter som kan inkluderas i vilken mall som helst. För att hantera de dynamiska delarna låter React dig använda tillstånd och rekvisita som du kan skicka till dessa komponenter. Målkomponenten kommer att renderas baserat på rekvisita du tillhandahåller, och se till att du kan implementera samma komponent var som helst med dynamiska delar.

3. Automatiska återrenderingar

React använder sig av tillstånd. Så snart en av tillstånden som används av en viss komponent ändras, kommer den att renderas om för att uppdatera DOM.

Utvecklaren behöver inte göra något förutom logiken för att ändra tillståndet för att göra ändringarna synliga i DOM. Det finns ännu mer avancerade funktioner som memoisering, hydrering och sammanhang, vilket gör React till ett av de mest kraftfulla frontendbiblioteken även för de största och komplexa applikationerna.

4. En enorm gemenskap och bibliotek

Eftersom React är ganska mogen finns det miljontals utvecklare och tusentals bibliotek tillgängligt, vilket kommer att vara mycket fördelaktigt på lång sikt. Oavsett vilken typ av funktion du vill implementera på din webbplats kommer det med största sannolikhet att finnas ett bibliotek skapat av communityn för samma ändamål.

Detta sparar massor av tid, som du skulle ha spenderat på att utveckla allt från grunden. Den enorma gemenskapen runt React kommer att svara på alla dina frågor angående biblioteket. Det kommer att vara väldigt svårt att stöta på ett problem som ingen av React-utvecklarna inte redan har gjort.

5. React är ganska snabbt

Även efter att ha varit i branschen i flera år och många snabbare ramverk har kommit till, är React är fortfarande ett av de snabbaste biblioteken som finns. Med hjälp av stödjande bibliotek kan du göra React extremt snabbt med funktioner som serverside-rendering och cachning.

React kommer att lägga till en ansenlig mängd JavaScript till din kodbas. Men det är försumbart, särskilt med tanke på hur lätt det är att utveckla och underhålla applikationer. Eftersom de moderna systemen är väl kapabla att hantera den extra belastningen spelar det ingen större roll.

Nackdelar med React

Även om React är populärt finns det många saker som får människor att välja andra JavaScript-gränssnittsbibliotek eller ramar över det. Här är några av React-nackdelarna.

1. Stor paketstorlek

Om du inte optimerar din kod innan du distribuerar den till produktionen kan React-applikationer vara ganska stora. Även om ditt projekt bara har ett par sidor måste React fortfarande injicera sin baskod för att applikationen ska fungera. Detta kommer inte att vara ett problem för mindre projekt med mindre användarbas.

Men för stora företag med miljontals användare samtidigt som använder applikationen kan hastigheten vara en stor faktor, vilket är direkt beroende av mängden kod. Det finns många nyare, moderna ramverk som fokuserar på mindre paket och ger nästan alla funktioner som React.

2. Använder inte den inbyggda HTML

React beror på JSX-formatet, som skiljer sig något från inbyggd HTML. Så om du ska bygga hela din applikation i React, och ibland i framtiden bestämmer dig för att migrera till den inbyggda HTML-koden, kommer saker att ta ett tag att migrera. Även om det finns kompilatorer som automatiskt gör detta åt dig, kan saker gå sönder under övergången. Ramverk som Vue och Svelte har en struktur som ligger mycket närmare webbstandarderna. Bortsett från det kan inlärningskurvan för att förstå JSX också vara en nackdel.

3. Brytande ändringar

Även om React är ett ganska mogen JavaScript-bibliotek, finns det fortfarande några brytande ändringar som är implementeras ofta. Om du bara vill stanna kvar i den aktuella React-versionen som du använder är du förmodligen säker. Men om du vill migrera till nästa stora utgåva kanske det inte blir bra för dig.

För vissa kan den snabba utvecklingen ses som en fördel, men för större projekt som är starkt beroende av de flesta av de avancerade funktionerna som React erbjuder kan det vara besvärligt att uppdatera React-versionerna till de senaste.

4. SEO

Om du inte väljer ett extra ramverk som är byggt ovanpå React som är SEO-vänligt, kommer React i sig inte att vara särskilt sökmotorvänlig. Eftersom allt görs efter att sidan har laddats, kommer sökmotorbotarna inte att kunna förstå innehållet på en React-webbsida.

Ramverk som Next.js tar itu med detta problem genom att implementera rendering på serversidan. Så om du planerar att använda React för att skapa en webbplats som fokuserar på sökmotortrafik bör du antagligen gå med ett sådant ramverk. Om du bara bygger en webbapp där SEO inte spelar så stor roll, är du bra.

5. Det är ett bibliotek, inte ett ramverk

Medan konkurrenter som Angular tillhandahåller en specifik struktur och instruktioner för att utveckla en applikation ger React för mycket frihet och obegränsade valmöjligheter. Detta är både bra och dåligt. Det dåliga är att friheten kan leda till mycket fler buggar och svårigheter för utvecklarna att samarbeta.

Avsaknaden av ett standardsätt att utföra en specifik uppgift kan skapa kaos. Så du bör ha ett extremt integrerat arbetsflöde där alla dina utvecklare förstår varandra när de arbetar med ett stort projekt. Se även till att kontrollera fördelarna och nackdelarna med JavaScript eftersom det också kommer att gälla här eftersom React är byggt ovanpå det.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Hur utvecklar man TV-spel?

  • Inför högskoleprovet – Hur man förbereder sig

  • Bästa praxis för att etablera en internrevisionsfunktion