Topp 3 tekniska jobb 2022 som kommer att bli efterfrågade i år och i framtiden

Lär dig dessa färdigheter för att bli efterfrågad i år och framåt.

Den snabba tillväxten av teknik i företag är driver behovet av fler yrkesverksamma med tekniska färdigheter. Många organisationer kämpar för att hålla jämna steg med tekniken, vilket skapar en kompetensklyfta för många jobbroller. Den här bloggen kommer att presentera de mest efterfrågade jobben för i år och de färdigheter som behövs för att få dem.

Tillväxtfaktorer

Efterfrågan på fler kompetenser och jobb i tekniksamhället kommer att fortsätta att växa under de kommande åren på grund av följande faktorer. En faktor är världens växande digitala ekonomi. Eftersom saker som IoT, artificiell intelligens och maskininlärning blir mer av en del av allas vardag, blir deltagande i denna digitala ekonomi avgörande.

En annan faktor är tillväxten av IoT. IoT-tekniken expanderar och det verkar som om varje enhet är ansluten till internet idag. För var och en av dessa enheter finns det ett behov av individer som hjälper till med utveckling, applikation och säkerhet.

Sistligen är förekomsten av elektroniska data en viktig tillväxtfaktor som bidrar till behovet av tekniska datorkunskaper. Beroendet på teknik för att kommunicera känslig och konfidentiell data innebär att det finns ett behov av mer säkerhet för att hålla den informationen säker.

Efterfrågade jobb och kompetensuppsättningar

Genom att förstå branschtrender kan du förutsäga vilken kompetens som kommer att efterfrågas 2022 och framåt. Ställ in siktet på att utveckla dessa färdigheter och få certifieringar för att bli en efterfrågad jobbkandidat 2022. Detta kan hjälpa dig att få bättre anställningstrygghet, förmåner och lön.

Molntjänster

Cloud computing blir en nödvändighet för organisationer att ta till sig. Jobbroller inom cloud computing inkluderar Cloud Administrator, Cloud Practitioner, Cloud Specialist och mer. Dessa roller är vanligtvis ansvariga för att distribuera, hantera och stödja molnapplikationer. Det genomsnittliga löneintervallet för dessa jobbroller är mellan $70 000 – $170 000 enligt Glassdoor.

När du tittar på molnkarriärer kanske du vill välja en specifik plattform att specialisera dig på. De tre mest använda molnplattformarna inkluderar Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure och Google Cloud Platform (GCP). Du kan få certifieringar som är specifika för var och en av dessa.

ACI Learnings AWS re/Start Program är ett kompetensutvecklingsprogram som förbereder eleverna för nybörjarkarriärer i molnet. I det här programmet kommer du att lära dig de grundläggande färdigheterna inom IT, AWS Cloud Fundamentals och System Operations på AWS när du förbereder dig för AWS Cloud Practitioner-certifieringen. Kom igång med din karriär i molnet med detta program. Läs mer här.

Cybersäkerhet

Organisationer lägger nu en extraordinär mängd data online i hopp om att den ska hållas säker. Ju fler enheter och programvara som en organisation använder, desto fler möjligheter för sårbarheter för hackare. Det är därför det finns ett stort behov av individer med kompetens inom cybersäkerhet över hela världen.

I cybersäkerhetsområdet finns det många roller att välja mellan, inklusive cybersäkerhetsanalytiker, cybersäkerhetsingenjör, informationssäkerhetsanalytiker, penetrationstestare och mer. Medellöneintervallet för rollerna ovan är $62 000 – $160 000 enligt Glassdoor.

En rekommenderad certifiering för blivande säkerhetsproffs är CompTIA Security+. Det är en leverantörsneutral certifiering och är globalt erkänd som ett riktmärke för bästa säkerhetspraxis.

Redo att börja? ACI Learnings program för informationssäkerhetsanalytiker är utformat för att hjälpa individer att få jobb som informationssäkerhetsanalytiker eller relaterade roller inklusive Cyber ​​Security Specialist, Information Security Auditor, Site Security Administrator och mer. Under en 20-dagars utbildningsperiod kommer du att fördjupas i en interaktiv miljö där instruktörerna använder föreläsningar, guidade diskussioner och praktiska laborationer för att demonstrera och hjälpa eleverna att utforska nyckelfärdigheter och metoder som används inom informationssäkerhet. Det här programmet förbereder dig för proven CompTIA Security+, Certified Network Defender (CND) och Certified Ethical Hacker (CEH). Läs mer om programmet här.

Programvaruutvecklare/ webbutvecklare

Alla dessa plattformar och tekniker kräver att någon skapar och underhåller dem. Program- och webbutvecklare ansvarar för att designa, utveckla, installera, testa och underhålla system. Deras färdigheter inkluderar kodning för webbplatser, applikationer och mobilappar. Det genomsnittliga löneintervallet för dessa roller är $73 000-160 000 årligen enligt Glassdoor.

För att komma igång som utvecklare måste du lära dig ett programmeringsspråk. Några av de mest använda språken är JavaScript, Java, Python, C#, C och C++. För att lära dig dessa kan du få certifieringar i programmeringsspråk, delta i ett kodningsläger eller få en relevant kandidatexamen.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Vad är en IT-Tekniker? Vad Gör dem? Förklarat!

  • 6 Populära Tekniska Jobb Inom IT du kan Ansöka [Utan Examen]

  • Vill du bli IT-revisor? Här är allt du behöver veta

  • Certifieringar vs. Utbildning: Vilket är bättre för en IT-karriär?

  • Vad gör en IT-revisor? Och hur blir jag en?

  • 7 Anledningar till Skaffa IT-Certifieringar

  • 5 Bästa Anledningarna till att ta ett Jobb Inom IT

  • Allt du behöver veta om IT-certifieringar