6 Efterfrågade Cybersäkerhetskarriärer och hur du Kommer Igång

Om du letar efter ett jobb inom teknik, finns det en god chans att du har stött på cybersäkerhetsroller under din sökning. I enbart USA finns det uppskattningsvis 700 000 öppna cybersäkerhetstjänster som måste tillsättas.

Det finns ett par faktorer som bidrar till den nuvarande efterfrågan på cybersäkerhetspersonal: Covid-pandemin accelererade det digitala skifte som redan ägde rum mellan branscher. Samtidigt inser organisationer att säkerhetsproblem kostar företag hundratals miljoner, vilket gör cybersäkerhet till en högsta prioritet. Företag behöver skickliga cybersäkerhetsproffs för att hjälpa organisationer att hålla information säker och försvara sig mot ständigt föränderliga hot.

Nyfiken på vilka typer av karriärer du kan ha inom cybersäkerhet? Här delar vi upp de jobb inom cybersäkerhet som har störst efterfrågan, plus onlinekurser och vägar som lär dig de färdigheter du behöver för att bli anställd.

Informationssäkerhetsanalytiker

Företag idag genererar enorma mängder data och förlitar sig på den för att driva affärsbeslut. Naturligtvis behöver organisationer cybersäkerhetsproffs för att hålla dessa uppgifter säkra.

Enligt US Bureau of Labor Statistics är informationssäkerhetsanalytiker ett av de snabbast växande yrkena, och efterfrågan är beräknas växa med 35 % under de kommande 10 åren. Informationssäkerhet, aka ”InfoSec,” är en delmängd av cybersäkerhet som involverar att skydda information och informationssystem från attacker.

En InfoSec-analytiker skulle vara ansvarig för att skydda en organisations data (i alla form) från att hamna i händerna på fel personer. InfoSec-analytiker använder en rad olika metoder för att skydda data, inklusive installation och hantering av brandväggar och utveckling av säkerhetsstandarder och bästa praxis.

Säkerhetsingenjör

Det finns massor av lediga jobb för säkerhetsingenjörer, som i huvudsak är utvecklare som bygger säkra system och mjukvara.

Säkerhetsingenjörer bedömer potentiella hot mot system, designar riktade lösningar och implementerar dem sedan. Eftersom säkerhetsingenjörer utvecklar system och revisionskod, är starka kunskaper om kodning och skript ett måste.

En säkerhetsingenjörs roll tenderar att vara samarbetsvillig, så den passar bra för någon som gillar att arbeta i ett team miljö. De behöver också problemlösningsförmåga och förmåga att arbeta i pressade situationer.

GRC Specialist

GRC är en förkortning för ”styrning, risk och efterlevnad.” GRC-specialister är de personer som upprättar och upprätthåller en organisations säkerhetsramar, policyer och riktlinjer som skyddar en miljö. Företag letar efter GRC-proffs som har kunskap om en viss sektor och kan förstå hur internationella, federala och statliga lagar och förordningar för säkerhet påverkar branschen på hög nivå.

GRC-specialister kan använda hotintelligenstekniker för att kontinuerligt samla in och bearbeta data som kan peka på möjliga attacker i framtiden. Bra att veta: Cybersäkerhetsproffs som arbetar inom GRC-domänen använder ofta datavetenskap och maskininlärningstekniker för att analysera data mer effektivt.

Penetration Tester

Penetrationstestare, även kända som ”pentesters” eller ”etiska hackare”, hjälper organisationer att identifiera sina sårbarheter genom att försöka bryta mot deras cybersäkerhetsförsvar – med andra ord, de är hackare som använda sina färdigheter för gott. Enligt undersökningsdata från CyberSeek är penetrations- och sårbarhetstestare några av de främsta jobbtitlarna som efterfrågas av arbetsgivare inom cybersäkerhetsarbetsmarknaden.

Pentesters använder olika tekniker som illvilliga hackare använder under en cyberattacker, som nätfiske och social ingenjörskonst, för att testa system och identifiera svagheter.

Nätverksingenjör

Ett nätverk är två eller flera datorer eller enheter som är länkade så att de kan dela information. Nätverksingenjörer är en av de främsta jobbtitlarna som organisationer letar efter inom cybersäkerhetsmarknaden.

Nätverksingenjörer tar reda på hur man designar, ställer in och hanterar datornätverk inom en organisation. Det dagliga ansvaret för en nätverksingenjör kan inkludera saker som att installera och konfigurera utrustning som routrar och switchar, felsöka nätverksproblem och implementera säkerhetsåtgärder som brandväggar, VPN och antivirusprogram.

Eftersom nätverksingenjörer har ett finger med i hårdvaran och de fina nätverksspecifikationerna behöver du kunskaper om programmering och datavetenskap.

Cloud Architect

Cloud computing är ett framväxande (och lukrativt) område inom cybersäkerhet som är värt att ha på din radar. Fler och fler organisationer förlitar sig på molntjänster – programvara, analys, servrar och lagring som körs över internet – eftersom tekniken gör det möjligt för dem att skala snabbt. En undersökning från 2022 från ISACA, en professionell förening för IT, fann att molnbaserad datoranvändning är en av de bästa färdigheter som arbetsgivare söker hos kandidater.

Kickstarta din karriär inom cybersäkerhet

Det är spännande att tänka på alla sätt som cybersäkerhet påverkar våra liv.

Var du inte säker på var du ska börja? Det finns nybörjarvänliga Introduktionskurser  till Cybersäkerhet som täcker nyckelbegreppen cybersäkerhet och de olika metoderna (som kryptografi, autentisering och auktorisering) som används för att hålla vår data säker online. Du kan också utöka din förståelse av cybersäkerhet genom att lära dig att identifiera vanliga cyberattacker.

Om idén med etisk hacking är någonting som låter intressant kan du kolla in kurser som ger en introduktion till etisk hacking — det finns till och med interaktiva demos som sätter dig i en hackers skor. Oavsett vilket område av cybersäkerhet du bestämmer dig för, hjälper det alltid att ha programmeringskunskaper.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg