Hur man skriver ett CV för nätverksingenjör

Ett starkt CV är nyckeln för att komma in genom dörren när du ska intervjua. Det visar rekryterare och rekryterare att du passar bra för jobbet; och om det görs rätt kan det också ge dig en översikt över vad du ska lyfta fram under intervjuer.

Därför är det värt att ta dig tid att se till att ditt CV är polerat och korrekt representerar hela omfattningen av dina förmågor. Dessutom är du skyldig dig själv. Efter att ha lagt ner tid och energi på att finslipa dina kunskaper och färdigheter, förtjänar du att måla dig själv i det bästa ljuset. Och när det kommer till efterfrågade områden som nätverksteknik, vill du göra allt du kan för att sticka ut från mängden.

För att hjälpa dig att få ditt drömjobb och visa upp dina kunskaper för anställande chefer, vi kommer att täcka varför du behöver ett CV för nätverksingenjör, vad du ska inkludera i det och hur du förbereder dig för intervjuprocessen.

Varför behöver du ett CV för nätverksingenjör?

Tillsammans med din portfölj visar ditt CV rekryterare att du har den kompetens och erfarenhet som krävs för att utföra jobbet. Att ta sig tid att finjustera ditt CV illustrerar också ditt engagemang och uppmärksamhet på detaljer.

Även om du redan har ett tekniskt CV, kanske du vill överväga att anpassa det till det specifika roll du söker till. Ett nätverksingenjörsjobb kan fokusera på nätverkssäkerhet, medan ett annat kan fokusera på nätverksunderhåll. Om du ansökte om båda dessa jobb skulle du behöva två olika versioner av samma CV – en som lyfter fram dina kunskaper om cybersäkerhet och en annan som visar att du vet hur man upprätthåller ett nätverk.

Att läsa arbetsbeskrivningen är det bästa sättet att veta vilka specifika färdigheter ett företag letar efter, och att lägga till dem i ditt CV (om du har dem) hjälper dig att ta dig förbi screeningprogramvaran och förbättra dina chanser att få en intervju.

Vad du ska inkludera på ditt CV för nätverkstekniker

Det finns några viktiga avsnitt som du vill ha att inkludera på ditt CV. Varje avsnitt ska vara kort och koncist. Rekryterare har ofta dussintals sökande till en enda roll, och de kanske inte har tid att gå igenom varje meritförteckning på djupet.

Försök att använda punktpunkter för att hålla saker och ting kortfattade och organiserade ( bonuspoäng om du får plats med varje avsnitt på en enda sida). Du kan vara kreativ och använda två kolumner på sidan för att uppnå detta.

Rubrik eller sammanfattning för nätverksingenjör

Lägg till ditt namn och jobbtitel högst upp i ditt CV. Du kan också inkludera din erfarenhetsnivå och specialisering. Till exempel: John Doe, Junior Network Engineer, eller Jane Smith, Wireless Security Engineer.

Vissa människor gillar att inkludera en sammanfattning av sig själva och sina erfarenheter, men det är inte nödvändigt. Om du har ont om plats, håll dig till den beskrivande yrkestiteln.

Kontaktinformation

Efter din rubrik, ange dina kontaktuppgifter så att rekryterare vet hur de kan nå ut för en intervju. Detta kan inkludera ditt telefonnummer, adress, e-postadress och teknisk portfölj (om du har en).

Färdighetssektion

Skriv bara det här avsnittet ”Färdigheter” – och få det att sticka ut. Du kan feta ordet eller använda färg/formatering för att uppmärksamma denna lista. Överväg att använda punkter för att visa upp dina mest relevanta färdigheter för rollen du söker. Om det är ett jobb som kräver kunskap om Python, cybersäkerhet och trådlösa nätverk, se till att var och en av dem finns med på ditt CV.

Och glöm inte dina mjuka färdigheter. Saker som lagarbete, dokumentation, tekniskt skrivande och projektledning kan vara särskilt användbara om du byter karriär.

Erfarenhetssektion

Det här avsnittet bör beskriva dina tidigare jobb, dina titlar och dina prestationer. Vanligtvis kommer du också att lista de datum du var anställd. Ange två eller tre punkter under din titel som belyser de arbetsuppgifter som är mest relevanta för jobbet du söker. Alla mätvärden du kan inkludera är ett plus.

Om du inte har någon professionell erfarenhet av nätverksteknik eller vill komplettera din erfarenhet, oroa dig inte – mer om det nedan.

Utbildning eller kurser

Du kan anpassa titeln på det här avsnittet för att passa hur du lärde dig dina kunskaper i programmering och nätverksteknik. Om du fick en examen eller ett certifikat vid en traditionell eftergymnasial institution, se till att ange det på ditt CV. Om du har genomfört onlinekurser och fått certifikat för slutförande kan du märka avsnittet ”Certifikat” eller ”Kurser”.

Oroa dig inte för om du har en ” traditionell” utbildning — många teknikföretag släpper examenskraven. Allt som spelar roll är att du har den kompetens som krävs för att utföra jobbet.

Tänk om detta är ditt första jobb som nätverksingenjör ?

Om du inte har någon tidigare erfarenhet som nätverksingenjör kan du fortfarande vara en bra kandidat. Nyckeln är att betona dina överförbara färdigheter och illustrera hur din tidigare erfarenhet har förberett dig för rollen.

Till exempel, om du söker ett jobb på ett stort företag, du måste arbeta bra i ett team. Att ange lagarbete, ledarskap eller samarbetsförmåga i ditt CV kan hjälpa dig att visa att du vet hur du fungerar bra med andra.

Du vill också lyfta fram din utbildning och alla onlinekurser du tog för att utöka din kompetens eller få ett certifikat. För en nätverksingenjör kan dessa kurser inkludera:

  • Lär dig Python 3
  • Grunderna för cybersäkerhet
  • Grunderna för cyberresiliens och riskhantering
  • Grunderna för Cloud Computing

Om du vet att företaget du ansöker till använder en viss programmering språk i stor utsträckning, som Python, till exempel, se till att det finns med i din kompetenssektion.

Du kan också skilja dig från andra kandidater genom att se till att ditt CV är välskrivet och formaterat på ett sätt som är lätt att läsa. Du kanske inte tycker att det här spelar någon roll inom ett tekniskt område, men att lägga ner tid och omsorg på ditt skrivande kommer att löna sig.

Låt en vän titta igenom ditt CV för att upptäcka eventuella grammatiska fel. Lek med olika CV-format i din ordbehandlare och se till att ditt CV:s stil också speglar din personlighet. Lite färg i rubrikerna eller några snygga listor i en kolumn för kompetens och kurser visar på professionalism.

Så förbereder du dig för din nätverksingenjörsintervju

När du har skickat in ditt nyligen uppdaterade CV för nätverksingenjören är det dags att börja förbereda för intervjuprocessen. Vissa företag kräver tekniska intervjuer, där du måste visa att du förstår nyckelbegrepp och kan lösa vanliga problem eller utmaningar.

Det bästa sättet att förbereda sig för en intervju är att öva svara på vanliga frågor.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg