6 sätt att Kontrollera Smartphones Batterihälsa

Fungerar inte din smartphones batteri så bra som det brukade göra? Tror du att batteriet i din telefon inte längre fungerar korrekt? Att veta hur man kontrollerar Android-batteriets hälsa kan vara fördelaktigt för att hålla en älskad enhet fungerande. Ersättningsbatterier och enheter kan vara dyra, så det är viktigt att veta hur effektivt cellen i din telefon eller surfplatta fungerar.

Med tiden försämras vanligtvis mobila enheters batterier när de laddas och laddas ur. Du kan se hur detta lönar sig över tid genom att hålla ett öga på vilka applikationer som använder ditt batteri mest och ladda ner specialiserade appar för att ge dig mer djupgående information.

Kontrollera Android-smarttelefonens batteristatus från menyn Inställningar

Även om vissa steg för att kontrollera din batteriaktivitet kan variera beroende på den Android-enhet du har, bör den här metoden kunna hjälpa dig. Detaljnivån som ingår i kontrollen av ditt batteri beror också på telefonens tillverkare.

Appen Inställningar på din telefon innehåller en batterisektion som du enkelt kan hitta från toppmenyn. Om du har svårt att hitta det, scrolla upp på sidan tills du ser sökfältet, där du kan skriva in ”batteri” som leder dig till batterialternativet.

Om du inte kan hitta informationen om batterianvändning som du letar efter, prova att välja ”Batteri Användning” alternativet. Det här avsnittet ger en batteristatusrapport för de senaste 24 timmarna och identifierar vilka appar som har förbrukat mest ström.

För att tvinga att stoppa eller inaktivera en app, tryck på en av apparna i den här menyn. Du kommer då att ges alternativet att inaktivera, tvinga fram stopp eller välja en optimeringsinställning.

Notera — Processen är identisk för alla smartphones. Xiaomi-telefoner kommer till exempel att visa batteriets aktuella temperatur. Även om detta inte är något du behöver kontrollera dagligen, anses alla temperaturer under 122 Fahrenheit (ca. 50 °C) vara normala.

Använda en kopplingskod för en batterikontroll på Android

Android-telefoner har dolda diagnostiska menyer, tillgängliga via knappsatsen i telefonappen genom att ange en serie siffror, hash och asterisker. Även om du gör det, om din telefon inte visar batteriinformation, oroa dig inte.

Öppna telefonens knappsats i telefonappen. Ange *#*#4636#*# för att gå till följande meny.

Leta efter batteriinformationen. Om den gör det kan du se detaljer som laddningsnivå, hälsa och temperatur.

Kontrollera skicket för en enhets batteri med en Google Play-app

Alla smartphones har inte möjlighet att kontrollera batteristatus eller temperatur. Som ett resultat kan användare behöva använda ett tredjepartsverktyg. Samsung tillhandahåller information om telefonens batteritillstånd som en del av sitt varumärke. Det rekommenderas dock att du laddar ner AccuBattery-appen via Google Play Butik för mer information. Cirka 10 miljoner användare har använt detta program under lång tid, vilket gör att det kan tillhandahålla en mängd data.

Appen råder användare att ladda upp till 80 % på telefonerna om de vill spara på batteriet; överladdning är skadligt och osynligt, och gradvis skada kommer det att förkorta telefonens livslängd. Appen har ett aviseringssystem som gör att vem som helst kan ställa in larmet för när laddningsnivån når 80 procent, varefter de kan koppla ur laddaren. Du kan kolla den här appen på Xiaomi- och Realme-smarttelefoner.

 • Installera AccuBattery från Google Play Butik.
 • Öppna appen och ge den åtkomst till användardata.
 • Tryck på menyknappen i det övre högra hörnet av skärmen (tre vertikala punkter).
 • Välj Inställningar från rullgardinsmenyn som visas.
 • Aktivera alternativet Överlägg genom att trycka på knappen bredvid. Detta gör att du kan se batteriets hälsa medan du använder andra appar.
 • Gå tillbaka till huvudskärmen och tryck på STARTA MÄTNING.
 • Appen kommer att börja övervaka telefonens batteritillstånd och tillhandahålla regelbundna uppdateringar. Du kan kontrollera dessa när som helst genom att öppna appen.

Samsung-smarttelefonanvändare kan kontrollera sina batterier på detta sätt:

Användare av Samsung-telefoner kan se hur friskt batteriet är genom att:

 • Gå till Inställningar.
 • Öppning Batteri och enhetsvård.
 • Klicka på Diagnostik, sedan Batteristatus.

Du kan också testa andra funktioner på din telefon, som kameran, högtalaren och mer, för att se om de fungerar korrekt eller om du behöver fixa dem. Optimera-knappen under Device Care kan också hjälpa dig att avgöra om det finns några problem med hög batterianvändning. Tjänsten kommer att meddela dig om din telefon har några skadliga program installerade eller kraschar ofta.

Använda en OnePlus-telefon för att undersöka batteriets hälsa

OnePlus-telefonen har ingen inbyggd funktion för att kontrollera batteriets hälsa. För att göra detta måste du ladda ner och installera OnePlus Care-appen och följa dessa steg:

Klicka på Diagnostisera den här enheten → Batteri → Anpassad diagnos → Start.

Du kommer att få information om telefonens batteritillstånd och status.

Dessutom kan användare välja att diagnostisera andra funktioner (som ett fingeravtryck, främre kamera, etc.) på sin telefon. De bör göra det om de upplever problem efter guiden ovan.

Hur man identifierar batteriförbrukande appar på Android

Gå till Inställningar och välj sedan Batteri. Du hittar omfattande statistik som visar vilka appar som förbrukar mest data och ström här. Du kan inaktivera stötande appar genom att tvångsstoppa eller avinstallera dem. För att tvinga att stoppa en app, tryck bara länge på den, tryck på App info, och sedan Tvinga stopp. Vi har en detaljerad guide om orsakerna till att ett batteri håller på att ta slut.

Guide för att förbättra batteritiden för Android-smarttelefoner

Som du såg ovan vet din smartphone vilka appar eller funktioner som kräver mycket kraft och låter dig vända dem av. Batteriet -sektionen visar de energislukande apparna så att du kan stänga dem omedelbart om så önskas. Du kan också inaktivera dessa appar/funktioner med ett tryck istället för var och en separat.

Stäng till exempel av GPS och automatisk ljusstyrka, ställ in skärmens uppdateringsfrekvens till 60Hz och ändra automatisk skärmtid till 30 sekunder för att spara juice. Användare kan också inaktivera alla icke-nödvändiga applikationer som körs i bakgrunden.

För att förlänga batteritiden, lås din enhet efter 15 sekunders inaktivitet, inaktivera platstjänster, och använd mörkt läge istället för att förbruka mindre ström. Se även till att funktionen Alltid på displayen är avstängd när du inte använder den. Om du inte behöver använda den bärbara hotspot-funktionen, inaktivera den.

Dessutom tappar bakgrundsbelysning batteriet snabbt, så överväg att inaktivera det när det inte behövs. Att aktivera batterisparalternativet som är tillgängligt på alla Android-telefoner hjälper till att spara lite energi för senare användning. Håll Bluetooth, mobildata och Wi-Fi avstängda när de inte används. Slutligen, kalibrera ditt batteri.

Hur man kontrollerar smartphones batteristatus för iOS

Apple har byggt in flera användbara verktyg i iOS som låter dig övervaka din iPhones batteristatus. Att hålla ett öga på dessa spårare kan vara skillnaden mellan en telefon som tar dig igenom dagen med juice över och en som dör precis när du behöver det som mest. Gör så här:

Tryck på Inställningar från din iPhones startskärm. Den här ikonen liknar ett kugghjul på den första sidan med applikationer.

Scrolla ner till Batteri alternativet i menyn Inställningar.

Du kan se ett diagram som visar hur mycket batteri som använts under de senaste 24 timmarna eller 10 dagarna. Detta bör ge dig en känsla av vilka applikationer som använder ditt batteri mest. Tryck på Batterihälsa ovanför diagrammet för ytterligare information.

Som du kan se är detta den maximala kapaciteten för ditt iPhone-batteri. Ju närmare 100 % det är, desto bättre skick är ditt batteri i. Med tiden är det naturligt att batterier gradvis förlorar en del av sin styrka.

Instruktioner för att förbättra batteriets hälsa på iPhone

Även de mest noggranna iPhone-användarna kommer så småningom att behöva byta ut sina batterier. Detta beror på att alla litiumjonbatterier åldras kemiskt med tiden. Verkligheten med dagens teknik är att batteriet försämras med tiden. Det är också viktigt att kontrollera din MacBooks batteristatus regelbundet. Det finns dock vissa saker du kan göra för att bromsa denna process. Här är några enkla sätt att bevara ditt iPhone-batteri längre och bibehålla toppprestanda.

Minska skärmens ljusstyrka.

En ofta bidragande faktor till dålig batterihälsa är att skärmen är inställd på full ljusstyrka. Om möjligt, håll den lägre om det inte behövs.

Använd Wi-Fi vid behov.

Använd Wi-Fi när det är möjligt för att spara batteri, främst om du är begränsad på data.

Aktivera ”Optimerad batteriladdning.”

Slå på funktionen ”Optimerad batteriladdning” i avsnittet ”Batterihälsa”.

Håll din iPhone uppdaterad. Det är frestande att ignorera obehagliga uppdateringsmeddelanden, men att hålla din telefon och appar uppdaterade kan hjälpa ditt batteri. Eftersom uppgraderingar ofta innehåller energibesparande förbättringar är detta fallet.

Inaktivera onödiga meddelanden.

Överdriven laddning av telefonen kan skada batteriet. Ladda den bara när det behövs och stäng av alla icke-nödvändiga aviseringar.

Aktivera ”Lågeffektläge.”Visste du att din iPhone har ett ”lågströmsläge” för att spara batteri? Det här läget kan aktiveras genom att gå till avsnittet Batteri i Inställningar och vrida omkopplaren. Om du vet att du behöver dig r telefon under en längre period är det bäst att byta till detta läge i förväg.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

 • Molnskola: Vilken passar bäst för ditt företag – Privat eller Offentlig Moln?

 • Elektroniken bakom bettingsajter

 • Elektroniken bakom casinosajter

 • Hur Tolio AI-Skrivverktyg Revolutionerar Sätt vi Skriver på

 • Vad behöver revisorer veta om professionell skepsis?

 • Vad är en Dataingenjör? Vad gör de?

 • Vad är Elektroteknik? Förklarat!

 • Vad är Datorteknik? Förklarat!