Hur man Åtgärdar 301 Moved Permanently Error

Om du äger en webbplats och får ett 301 moved permanently-fel på din webb webbläsaren dirigerar webbplatsens server dig till en ny URL, som inte direkt verkar behöva en åtgärd. Det beror med största sannolikhet på webbsidans adressändring eller domännamn. Felet är en HTTP-statuskod som talar om för att webbplatsen du försöker komma åt har flyttats permanent till en ny URL. Om du ser det här felet ofta är det dags att göra några rörelser och lära dig att fixa det.

Felet 301 moved permanently är en HTTP-statuskod som talar om du att webbplatsen du försöker komma åt permanent har flyttats till en ny URL. Den vanligaste orsaken till felet är att webbplatsen ändrar adress eller domännamn. När en webbplats ändrar sin adress bör alla dess sidor omdirigeras till den nya webbadressen. Men ibland fungerar inte dessa omdirigeringar korrekt och du ser en 301-felkod.

Error 301 moved permanently-felet är relaterat till en webbplats eller webbsida som har flyttats till en annan URL. HTTP-svarsstatuskoden indikerar också att den begärda resursen har flyttats permanent till en annan plats. Därför är 301-felet ofta känt som ”HTTP 301” eller ”301 permanent omdirigeringsfel”.

När du stöter på det här felet åtföljs det vanligtvis med ett meddelande som ”Sidan har flyttats permanent.” Det här felet uppstår vanligtvis när någon försöker komma åt en sida som har tagits bort eller flyttats.

Det finns några saker du kan göra om du stöter på det här felet. Du kan prova grundläggande metoder för att se om det är fixat, som att uppdatera sidan. Du kan försöka komma åt sidan från en annan webbläsare om det inte fungerar. Om du inte kan få det gjort, gå igenom de andra procedurerna en efter en. Med det sagt, det finns ett dussin sätt att fixa 301 Flytta Permanent-felet:

Säkerhetskopiera din webbplats (försiktighetsåtgärder)

Det är alltid bättre att vara på säkra sidan istället för att ångra det senare. Som ett resultat måste du göra en fullständig säkerhetskopia av din webbapplikation, databas och andra resurser innan du försöker reparera eller modifiera systemet. Det är också att föredra om du kan göra en fullständig dubblett av applikationen till en andra staging-server som inte är ”live”, dvs. inte är aktiv och tillgänglig för allmänheten för närvarande. Detta kommer att erbjuda dig en testmiljö för att testa alla potentiella korrigeringar av problemet utan att äventyra din liveapplikations säkerhet eller integritet.

1. Sök efter .htaccess-filomdirigeringar

Om du använder en .htaccess-fil för att omdirigera besökare från din gamla webbplats sidor till dina nya, kontrollera filen för eventuella fel. Om det finns några stavfel eller felaktiga poster i filen kan det vara orsaken till felet 301 Flyttat permanent. Du kan använda ett gratis online .htaccess-kontrollverktyg för att kontrollera din fil för eventuella fel.

Mer om .htaccess-filen

En känd serverkonfigurationsfil som .htacess står för ”hypertext access”. Varje fil innehåller konfigurationsinstruktioner för en server i en katalog. Med andra ord ger varje htaccess-fil instruktioner till en server, såsom krav på lösenord för specifika delar av en webbplats och konfigurationsinställningar för automatiska omdirigeringar på särskilda webbplatssektioner. Om du vill ändra det, kom ihåg att det endast måste heta .htaccess.

För att hitta .htaccess-filen i Apache, logga in på ditt konto på servervärden och välj ditt användarnamn. Leta reda på och ändra raderna som nämner omskrivningsdirektiv i filen för att säkerställa att eventuella omdirigeringar på din webbplats har motsvarande URL-länkar.

Omskrivningsmotordirektiv kan ändras på två sätt: ett sätt är att använda RewriteCond, medan det andra alternativet är att använda RewriteRule. Om du kör på Nginx identifieras dina omskrivningsinstruktioner som ett retur- eller omskrivningsdirektiv snarare än RewriteCond och RewriteRule. Du bör dubbelkolla båda i din .htaccess-fil för att säkerställa att det inte finns några som inte längre finns. Om du hittar dem, ta bort dem tillfälligt och starta om din webbplatsserver för att se om problemet försvinner.

2 . Kontrollera dina serverloggar

Nästa steg är att kontrollera din webbservers felloggar. Detta ger dig mer information om varför felet 301 flyttas permanent genereras. Det finns gott om WordPress-relaterade loggar att kontrollera, och om du saknar åtkomst eller kunskap kan du be din host om hjälp.

3. Använd ett verktyg från tredje part för att kontrollera 301-omdirigeringar

Om du vill kontrollera om din webbplats 301-omdirigeringar fungerar korrekt, då kan du använda ett gratis onlineverktyg som SEOmoz Redirect Checker. Det här verktyget visar HTTP-statuskoden för varje sida på din webbplats och eventuella omdirigeringar på plats.

4 . Sök efter syntaxfel

Om du fortfarande ser felet ”HTTP Error 301 Moved Permanently” kan du få syntax fel i din .htaccess-fil kan finnas. Återigen, du kan använda ett gratis verktyg för syntaxkontroll online för dessa. Det här verktyget skannar din .htaccess-fil och markerar eventuella fel. När du har hittat och åtgärdat felen startar du om din webbserver och försöker komma åt din webbplats igen. Du kan kontakta din värdleverantör för hjälp om du fortfarande har problem. De kommer att kunna kontrollera dina serverloggar och .htaccess-fil för eventuella problem.

5. Undersök din webbplatskarta

Om du har en webbplatskarta, kontrollera om den innehåller några trasiga länkar. En trasig länk är en länk som pekar till en sida som inte längre finns. Du måste uppdatera din webbplatskarta om du hittar några trasiga länkar. Du kan använda ett gratis onlineverktyg som Xenu Link Sleuth för att söka efter trasiga länkar på din webbplats.

6. Sök efter plugin-konflikter

Om du använder WordPress kan en plugin-konflikt orsaka felet 301 Moved Permanently. För att kontrollera detta, inaktivera alla dina plugins och försök komma åt din webbplats igen. Om svårigheten försvinner, orsakade troligen ett plugin det. Du kan sedan börja återaktivera dina plugins en i taget tills du hittar den som orsakar oro. När du har hittat den problematiska plugin:en kan du försöka kontakta plugin-utvecklaren för hjälp eller söka ett alternativ.

7. Rensa webbläsarens cache

Om du fortfarande får felet kan det vara ett problem med webbläsarens cache. För att rensa din cache, gå till din webbläsares inställningar och leta efter alternativet att rensa din historik eller cookies. Använd vår guide för att rensa Chrome-cache på Windows som referens.

8. Leta efter anpassade kodfiler

Om du har lagt till anpassad kod på din webbplats med problem kan det orsaka omdirigeringsproblem . För att kontrollera detta, ta bort den anpassade kodraden eller raderna, särskilt om du nyligen lagt till dem. Uppdatera sidan för att se om felmeddelandet försvinner för att avgöra om detta var källan till problemet.

9 . Ta bort omdirigeringsslingor (om några)

En omdirigeringsslinga är när en sida fortsätter att omdirigera dig till sig själv eller någon annan som omdirigerar tillbaka till den ursprungliga sidan. Detta kan hända om det finns ett misstag i din .htaccess-fil eller om du av misstag har skapat en omdirigeringsslinga. För att åtgärda detta måste du hitta och ta bort omdirigeringsslingan. Du använder det tidigare nämnda SEOmoz Redirect Checker-verktyget för att söka efter omdirigeringsslingor på din webbplats.

10. Återställ din Permalänkstruktur

Om felet fortfarande besvärar dig kan det vara ett problem med dina WordPress-permalänkar. Gå till din WordPress-instrumentpanel och navigera till Inställningar → Permalänkar. Välj valfri struktur, klicka Spara ändringar, växla sedan tillbaka till originalet innan du klickar Spara ändringar igen.

11. Kontakta din värdleverantör

Om du har provat allt ovan och fortfarande ser felet 301 Flyttat permanent, du måste kontakta din värdleverantör för hjälp. Vi har redan nämnt att de kan kontrollera loggar, men dessa experter kan också felsöka och lösa problem.

Lämna ett svar

Relaterade inlägg

  • Molnskola: Vilken passar bäst för ditt företag – Privat eller Offentlig Moln?

  • Elektroniken bakom bettingsajter

  • Elektroniken bakom casinosajter

  • Hur Tolio AI-Skrivverktyg Revolutionerar Sätt vi Skriver på

  • Vad behöver revisorer veta om professionell skepsis?

  • Vad är en Dataingenjör? Vad gör de?

  • Vad är Elektroteknik? Förklarat!

  • Vad är Datorteknik? Förklarat!