20 Bästa Webbutvecklingsverktygen – Allt du bör Veta

Med alla webbutvecklingsverktyg som finns nu för tiden – både öppen källkod och proprietära – är det lätt att känna sig överväldigad av alternativen. Så det är bra att få några rekommendationer för att minska ner listan över möjliga verktyg. När allt kommer omkring är hela poängen med att använda utvecklarverktyg att göra ditt liv enklare.

I denna artikel har vi samlat 20 webbutveckling verktyg att lägga till din arsenal.

1. Insomnia

Insomnia är ett mångsidigt verktyg som gör det enkelt att experimentera med olika webbdesignidéer. Tillgänglig för macOS, Windows och Linux, det är en API-klient som kan skicka API-förfrågningar via HTTP, gRPC och GraphQL som vanligtvis visas som JSON och XML. Andra rikt innehållsformatsvar som bilder, ljud och CSV stöds också.

Det är en API-klient med öppen källkod som låter dig skapa och spara HTTP-förfrågningar. Många använder olika mappar för olika tjänster som hjälper dig att köra experiment snabbt.

2. jQuery

jQuery är känt för att vara litet men ändå fullmatat med funktioner. Det är ett JavaScript-bibliotek som kan hjälpa till att förenkla processer som HTML Document Object Model (DOM) ) traversering och manipulation, händelsehantering och animering. En förståelse för JavaScript är avgörande för att använda jQuery.

Det är mycket användbart att ha i bakfickan när du behöver transformera JSON-data i terminalen.

3. Atom

Atom är en kodredigerare som prisas för sin flexibilitet tack vare de många anpassningsbara funktionerna och öppna -källa eller tredjepartspaket som nyligen har utvecklats. Den har också samarbetsverktyg som låter dig ansluta med andra programmerare i realtid.

4. Notepadd++

Även om Notepadd++ kanske inte är så stor på estetik och endast är tillgänglig på Windows, är den utmärkt för att skapa små program som körs snabbt. Det är en kompakt källkodsredigerare skriven i C++ och Notepad-ersättning som stöder många programmeringsspråk, vilket gör det till ett bekvämt alternativ om du behöver en enkel, snabb och lättanvänd kodningsmiljö.

5. Wappalyzer

Wappalyzer har specifika webbutvecklingsverktyg som gör att du kan automatisera tidskrävande uppgifter som normalt skulle kräva timmar av manuell arbete, som tekniksökning, konkurrentanalys, anpassade rapporter, e-postverifiering och säkerhetsrekon.

Vi är stora fans av Wappalyzer chrome-tillägget för att analysera den teknik som används i olika webbappar.

6. Vim

Vim är en anpassningsbar text- eller kodredigerare som är kompatibel med Unix och macOS. Det kan dubbla så gott som alla typer av redigeringsverktyg du vill ha, för allt från e-post till HTML. Det är också kompatibelt med många språk vilket resulterar i syntaxfiler som markeras därefter, vilket påskyndar utvecklingsprocessen.

7. Firefox Developer Edition

Firefoxs utvecklarversion är komplett med verktyg i beta som hjälper dig att göra produkter för ett brett utbud av webbläsare . Den körs sida vid sida med Firefoxs webbläsare, vilket gör den till ett alternativ för många utvecklare.

Felsökning av CSS och JavaScript kan göras direkt i webbläsaren. Den innehåller också experimentella funktioner som konsolredigeraren med flera rader och WebSocket-inspektören.

8. Visual Code Studio

Visual Code Studio är byggd av Microsoft och körs på en mängd olika miljöer som macOS, Windows, och Linux. Den kan utföra ett brett utbud av uppgifter, från att ange Git-kommandon till att felsöka dina appar. Du kan också använda en fjärrmaskin eller behållare för att köra den. Det låter dig till och med lägga till språk, felsökningsverktyg och verktyg till din installation för att stödja utvecklingsarbetsflödet. Du kan till exempel lägga till ett tillägg som Live Server för att se ändringar i realtid på din webbplats.

9. Django

Django är ett Python-ramverk känt för att det är lätt att använda det för att bygga webbappar. Django underhålls av Django Software Foundation och är gratis och med öppen källkod, och du kan använda den för att bygga nästan vilken typ av webbplats som helst, från sociala nätverk till innehållshanteringssystem.

Om du vill behärska Django kan du använda Codecademys Build Python Web Apps med Django Skill Path, vilket kommer att få dig att börja skapa appar med Djangos imponerande resurser.

10. Angular

Angular är ett flexibelt front-end-ramverk som skapades och underhålls av Google. Dess kommandoradsgränssnitt (CLI) gör det enkelt att skapa och underhålla appar direkt i kommandoskalet.

11. Ruby on Rails

Ruby on Rails, ofta kallad ”Rails”, är ett ramverk skrivet i Ruby. Det är en utmärkt lösning för appar på serversidan och använder MVC-mönstret. Rails används av företag som Twitch, Shopify och Hulu. Det är känt för sin lätthet att använda och integrering.

12. React

React, gjord av Facebook, är populär för sin flexibilitet. Med React kan enskilda komponenter hantera sitt eget tillstånd (data som fylls i och kan ändras på en webbapp). Komponenter kan sedan kombineras för att skapa anpassade och komplexa användargränssnitt.

Med Codecademys Learn React-kurs och Skapa en Front-End-app med React-färdighetsväg kan du lära dig hur du får det mesta av detta populära webbutvecklingsverktyg.

13. Meteor

Meteor är ett ramverk i full stack som möjliggör snabb utveckling och distribution av webb-, mobil- och skrivbordsappar i JavaScript. Meteor-servern kör JavaScript i en Node.js-behållare som stöder utbyte av backend-data. Den integreras enkelt med andra tekniker som ramverk och pakethanterare, vilket sparar tid som annars kan läggas på att konfigurera din app.

14. Vue.js

Vue är ett JavaScript-ramverk som används för att skapa användargränssnitt. Det gör det enkelt att dela upp en webbsida i komponenter som du kan återanvända som du vill. Varje komponent har sin egen CSS, JavaScript och HTML som gör det enklare att göra specifika ändringar i utseende och funktionalitet.

15. ASP.NET

ASP.NET, utvecklat av Microsoft, använder sig av C#, vilket gör det kapabelt till starkare prestanda , särskilt för några mer erfarna utvecklare. Den sträcker sig från .NET-ramverket och används för att utveckla webbappar på serversidan. Den används av företag som Walmart och Stack Overflow och kan hjälpa dig att bygga snabba, säkra och underhållbara webbappar.

16. Semantiskt användargränssnitt

Semantiskt användargränssnitt effektiviserar processen för att designa ett interaktivt och attraktivt användargränssnitt. Du kan lägga till och manipulera massor av olika samlingar, element och beteendemoduler, vilket gör skapandet av användargränssnitt betydligt enklare. Den har över 3 000 temavariabler och över 50 UI-komponenter, vilket ger dig massor av alternativ.

17. Bootstrap

Bootstrap gjordes av några av Twitters utvecklare och har varit ett ledande CSS-ramverk i flera år. Det är en mobil-först ram som låter dig inkorporera förbyggda komponenter, plugins och Bootstrap SVG-ikonbiblioteket.

18. Materialize

Materialize är baserat på Material Design-språket från Google. Det ger dig tillgång till animationer, en rad olika användargränssnittselement och mer. Det skärper in på användarupplevelsen samtidigt som det ger utvecklare tillräckligt med alternativ för att säkerställa att deras produkter tilltalar ett brett spektrum av människor, oavsett vilken plattform de använder.

19. Foundation

Foundation är känd för hastigheten den lägger till din front-end-utveckling, särskilt på grund av CSS, JavaScript , och HTML-mallar som den tillhandahåller för användare. Du kan använda den för att bygga snygga e-postmeddelanden och webbplatser, och den fungerar på alla enheter.

20. ChromeDevTools

ChromeDevTools är lättillgängligt för Chrome-användare, eftersom det är en förlängning av webbläsaren. Du kan använda den för att göra ändringar på dina sidor och isolera problem med dina webbplatser, ändra din CSS eller felsöka JavaScript.

Bygg din utvecklarkarriär

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren utvecklare kan dessa verktyg göra utvecklingen enklare. Naturligtvis är det första steget att bygga upp din grundläggande kunskap och din kodningsverktygslåda.


Lämna ett svar

Relaterade inlägg